Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Alternatívne spôsoby vykurovania biomasou si prezrú aj deti

Alternatívne spôsoby vykurovania biomasou si prezrú aj deti

Kysucký Lieskovec 02.08.2011 - S environmentálnou výchovou, zdravým spôsobom života a využívaním obnoviteľných zdrojov energie sa zoznámia účastníci Letného biomasového tábora, ktorý od pondelka 1. augusta pripravilo združenie právnických osôb BIOMASA v priestoroch Súkromnej strednej odbornej školy EDUCO v Slanickej Osade - Námestove.

Tábor je podľa projektového manažéra združenia právnických osôb BIOMASA v Kysuckom Lieskovci Radovana Haranta vzhľadom na environmentálne zameranie organizovaný v ubytovacom zariadení vykurovanom technológiou na biomasu drevné pelety. Súčasťou výchovných a vzdelávacích aktivít budú prednášky, prezentácie, prehliadky biomasových zariadení, tvorivé dielne s biomasou peletami, vychádzky do prírody, výlety a súťaže hravou formou s cieľom naučiť a zaujať, informoval Harant.

Doplnil, že v januári 2010 začalo združenie BIOMASA implementovať projekt CHEFUB Kreatívne vysoko účinné a efektívne využitie biomasy s hlavným cieľom vytvorenia a zavedenia inovatívnych prvkov pri spracovaní biomasy a výrobe tepla. Projekt zahŕňa aj propagačné aktivity zamerané na informovanie, zvyšovanie povedomia a zvyšovanie využívania obnoviteľných zdrojov energie na vykurovanie. Súčasťou propagačných aktivít projektu CHEFUB sú aj aktivity pre školy a zvyšovanie povedomia medzi deťmi a mládežou, dodal Harant.

Aktivity tábora sú podľa Haranta zamerané tiež na spracovanie a využívanie biomasy na energetické účely. Združenie BIOMASA má dobré skúsenosti s organizovaním letných biomasových táborov z minulých rokov. V piatok 5. augusta sa od 16. do 20. hodiny uskutoční deň otvorených dverí pre rodičov a novinárov. Bude venovaný aj aktuálnemu boju proti lokálnym záplavám, prednášku pripraví poradca premiérky Ivety Radičovej Michal Kravčík, uzatvoril Harant.

tasr, kysuce.sk

Ďalšie info tu: www.biomasa.sk 


Vytvorené: 02.08.2011