Меню ...
контакт ...
041/4231121
0948 717 101
Obecný úrad

Бесплатный сайт
banner

Символы деревни ...

Добавлено Admin | 22 Mar 2019 at 19:34 | 72x |

Герб села

(1) Герб Деревня Кисуцки Лиесковец состоит из зеленого орешника, растущего в серебряном щите с зелеными орехами и желтыми орехами.

(2) Право использовать и использовать герб сообщества связано с согласием / разрешением / мэром. Согласие выдается максимум на 1 год. Претенденты на использование общего герба указывают в письменном заявлении форму и способ использования изображения герба. Заявка подается всеми субъектами, кроме указанных в пункте 1. 3 из этого положения. Заявка должна содержать:

- полный графический дизайн, использование герба
- период, на который запрашивается согласие / разрешение /
- подтверждение оплаты пошлины

(3) Герб села используется:

и / или на печати муниципалитета
б / мэр знаки отличия
c / документы о предоставлении почетного гражданства Kysucky Lieskovec, цены муниципалитетов Kysucky Lieskovec и признательность Kysucky Lieskovec
д / на зданиях, в которых находится Муниципальный офис Кисуцки Лиесковец
е / для обозначения кадастровой территории муниципального образования
ф / в залах заседаний муниципальных органов власти и в мэрии

Субъекты, использующие вышеуказанный герб, освобождаются от уплаты пошлин.

(4) Уставные документы муниципалитета используются в обычной переписке, если они содержат положения, постановления или решения муниципальных органов или удостоверяют важные факты или разрешения.

(5) Физическое или юридическое лицо, использовавшее или использовавшее его, несет ответственность за надлежащее обращение и защиту герба муниципалитета. Каждый обязан предотвращать несанкционированное или неправильное использование герба.

(6) Более подробное регулирование использования муниципального герба, а также размер пошлин и санкций за его несанкционированное или неправильное использование может быть определено муниципальным советом в соответствии с общеобязательным регламентом.

Vlajka obce

(1) Vlajka obce Kysucký Lieskovec je tvorená siedmimi pozdĺžnými pruhmi vo farbách bielej, zelenej, žltej, zelenej, žltej, zelenej a bielej. Vlajka má pomer strán 2:3 a ukončená je tromi cípmi.

(2) Vlajku obce používa starosta a obecné zastupiteľstvo pri slávnostných a oficiálnych príležitostiach obecného, príp. štátneho charakteru, a to vyvesením na budovách, v ktorých sídlia, príp. v sieňach, kde sa koná slávnostné zhromaždenie. Výzvu na použitie vlajky vydáva starosta, ktorý zároveň určí spôsob a trvanie výzdoby.

(3) Vlajka obce sa môže používať aj vo verejných sprievodoch a pri príležitostnej vnútornej výzdobe miestností a siení, ktoré sú prístupné verejnosti.

(4)  Ak sa pri výzdobe používaj štátna vlajka SR a obecná vlajka spoločne, sú umiestnené v rovnakej výške vedľa seba, pričom štátna vlajka je umiestnená z čelného pohľadu vľavo /§8 ods. 8 Zákona č. 63/1993 Z.z. o štátnych symboloch SR a ich používaní/.

(5) Vlajka obce sa vztyčuje zásadne na vlajkový stožiar. Vlajka sa vztyčuje a sníma pomaly a dôstojne, pri snímaní sa nesmie dotýkať zeme.

(6) Pri používaní a vyvesovaní vlajky musia byť dodržiavané nasledovné pravidlá:

a/ vlajka sa nesmie použiť poškodená, ani zašpinená a nesmie sa zväzovať do ružice
b/ na vlajke nesmie byť žiadny text, vyobrazenie, obraz, znak alebo odznak, kytica, smútočný závoj a pod.

(7)  Za správne zaobchádzanie s vlajkou obce a za jej ochranu zodpovedá tá fyzická alebo právnická osoba, ktorá ju použila alebo používa.

 (8) Symboly obce uvedené v článku 21  tohto štatútu používa obec pri výkone samosprávy.

(9) Všetci používatelia erbu  a vlajky obce musia tieto symboly používať dôstojne a nedopustiť ich poškodenie a hanobenie. V prípade rozporu s týmito zásadami, v prípade nesprávneho používania alebo v iných prípadoch hodných zreteľa, môže obecné zastupiteľstvo kedykoľvek zakázať používanie týchto symbolov.

(10) Orgány a organizácie obce používajú vlajku obce v súlade s platnými predpismi pri slávnostných príležitostiach na výzdobu budov, ulíc, námestí a siení. Pri spoločnom používaní štátnej zástavy s vlajkou obce patrí prednosť štátnej zástave. Vlajku obce je možné používať na označenie budov samosprávy obce.

(11) Obec označuje erbom obce a vlajkou obce budovu obecného úradu, zasadaciu miestnosť obecného zastupiteľstva a úradnú miestnosť starostu.

(12) Insígnie je oprávnený používať iba starosta, prípadne poslanci obecného zastupiteľstva, ktorí zastupujú starostu počas jeho neprítomnosti alebo sú poverení jeho zastupovaním pri protokolárnych úkonoch.

Вы также можете быть заинтересованы


Галерея


Nahlasovanie porúch
Poruchy osvetlenia Poruchy obecného rozhlasu
Tlačivá na stiahnutie
Oznámenie verejného funkcionára
Март 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
26 27 28 29 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Большой календарь |
Опрос ...
Ktorý z uvedených spôsobov považujete za najvhodnejší pre informovanie občanov?
Голосование в этом опросе баллотируется на 3023 дней
Добавлено Admin открыть