Menu ...
Contact ...
041/4231121
0948 717 101
Obecný úrad

Free website
banner

Zhrnutie hodových slávností 2010

Added by Admin | 23 Jul 2010 at 8:57 | 6x |
Zhrnutie hodových slávností 2010

Tohoročný program bol vskutku bohatý. Odštartoval už v piatok 16. júla premietaním letného kina, konkrétne klasickým českým filmom Slnce seno a pár facek. V cetre obce sa zišlo veľké množstvo občanov, ktorí si vychutnávali krásnu letnú noc v spoločnosti svojich priateľov a známych. 
Sobotný program odštartoval okolo 13:00 1. ročníkom Behu obcou. Napriek enormnému teplu, ktoré úradovalo počas celého sobotňajšieho programu sa zúčastnilo množstvo bežcov a bežkýň rozdelených do kategórii podľa veku. Tí najlepší boli dekorovaní hodnotnými pohármi z rúk p. starostu Ing. Štefana Mrenku. Všetci účastníci si môžu oživiť spomienky prostredníctvom pamätných listov. Úderom 15:00 sa začal bohatý kulturný program na pódiu v centre obce. Moderovania sa ujala známa Andrea Chabroňová, spestrujúca celodennú skvelú atmosféru. Tradičným úvodom sa prezentoval p. starosta, ktorý svojím príhovorom oficiálne otvoril hodové slávnosti. Po ňom sa prihovoril p. fárar Šamaj a kultúrny program sa mohol začať. Deti z Centra voľného času, lieskovské mažoretky či mladé speváčky postupne roztlieskavali divákov. Do tanca im zanôtila skupina Senzi Senzus. Ako správni zabávači si podmanili publikum, ktorému bolo ľúťo, že ich vyše hodinové vystúpenie končí. Samozrejme, že priestor dostali i ľudové tradície prostredníctvom rôznych ľudových skupín z Kysúc, Čiech či z našej družobnej poľskej obce Zebrzedowyce. Pár slovami poľských priateľov predstavil aj ich pán starosta. Počas stálych tropických teplôt bola atmosféra neopísateľná. Davy ľudí skutočne sa baviacich hodovými slávnosťami. Popri hudbe či hovorenému slovu si mohli pochutnať na dobrom guláši, vypiť dáke pivko, kofolu pre osvieženie tela. Aj rozličné stánky v obci ponúkali občanom možnosť zakúpenia rôznych suvenírov, predmetov alebo zábavy. Na záver sa predviedla spevácka skupina z Kysuckého Lieskovca a lieskovská dychovka, ktoré boli sobotným klincom v centre obci. Hromy, blesky, daždové kvapky ku koncu dňa príjemne schladili všetkých prítomných. Tým, čo ostali sily na tanec si zatancovali na hodovej zábave v kultúrnom dome.

Nedeľa odštartovala svätou omšou obetovanou za obec o 07:30. Slávnostny sprievod ľudí na čele s p. fárarom oslávil našich patrónov sv. Svorada a Beňadika, a zároveň sa posvätila jedna zo symbolík obce, obecná zástava. Potom sa program presunul na futbalový štadión, kde sa uskutočnil turnaj internacionálov. Víťazmi sa nakoniec stali internacionáli zo Slovenského Grobu. Neskôr si naše futbalové mužstvo zmeralo sily s českými mužstvom Sokol Lískovec, ktorému nakoniec podľahlo. Sprievodnými akciami na vedľajšej trávnatej ploche boli rôzne súťaže pre deti. Futbalový deň vrcholil pretláčaní lanom. Horný koniec a dolný koniec obce. Dvaja aktéri a jeden viťaz, ktorým sa napokon po tuhom boji stal horný koniec. Asi divácky najatraktívnejšiu súťaž v kopaní jedenástok vyhral domáci Jožko Psota spomedzi 50-tich zúčastnených. Ľudia sa zabaváli na každom kroku, no nesmieme zabudnúť ani na množstvo kolotočov. Avšak organizátori si prichystali pre občanov ešte prekvapenie v podobe premietania filmu Pelíšky v centre obce. Ako piatkové kino, tak i nedeľné prilákalo množstvo ľudí. Bohatý program sa ukončil okolo polnoci, no ľudia sa zabávali až do bieleho rána, ako sa na pravé Hodové slávnosti v Kysuckom Lieskovci patrí.

You might also be interested

Nahlasovanie porúch
Poruchy osvetlenia Poruchy obecného rozhlasu
Tlačivá na stiahnutie
Oznámenie verejného funkcionára

sport

radio

radio

March 2024
MonTueWedThuFriSatSun
26 27 28 29 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Big calendar |
Survey ...