Menu ...
Contact ...
041/4231121
0948 717 101
Obecný úrad

Free website
banner

Zhrnutie hodových slávností 2009

Added by Admin | 23 Jul 2009 at 8:57 | 4x |
Zhrnutie hodových slávností 2009

Program hodových slávností bol rozložený do dvoch dni - na sobotu 18. a nedeľu 19. júla 2009. Prvý deň sa niesol v kultúrno-spoločenskom duchu, druhý deň v športovom.
Slávnosti zahájil príhovorom starosta obce Ing. Štefan Mrenka, v sobotu o 15. hod v centre obce. Vyzdvihol, že už po tretí rok sa hody slávia dva dni a vyslovil želanie v tejto tradícií pokračovať i v budúcnosti. Zástupkyňa obce p. Mária Hunčíková prítomných informovala o priebehu slávností a privítala hostí – prednostu Obvodného úradu v Žiline RnDr. Jaroslava Pechu a primátora v Kysuckom Novom Meste Ing. Jána Hartela. Obecenstvu stručne predstavila naše zložky prezentujúce sa v kultúrnom programe, ktorý moderovala Mgr. Mária Mikundová. Zahrala dychová hudba Lieskovanka /DH/ , vystúpili deti z materskej školy /MŠ/, základnej umeleckej školy /ZUŠ/ a centra voľného času /CVČ/ v Kysuckom Lieskovci. Na záver pásmo „Jánske ohne„ v podaní miestnej folklórnej skupiny /FS/. 
Deti z MŠ pripravili p. uč. Adela Šidlová a p. uč.Helena Mrenková. ZUŠ v Kysuckom Lieskovci začala svoju činnosť 1.9.2008 v zrekonštruovaných priestoroch MŠ. Pod vedením riaditeľky Mgr. Jaroslavy Jelinkovej a ostatných odborných pedagógov sa tu pripravuje 204 detí v týchto odboroch: hudobný, tanečný a výtvarný. V nasledovnom školskom roku bude otvorený nový literárno-dramatický odbor.
CVČ v Kysuckom Lieskovci je školské zariadenie, ktoré zabezpečuje výchovno – vzdelávaciu činnosť a aktívny oddych detí a mládeže v priebehu celého kalendárneho roka. Dňa 1.6.2009 bolo 1.výročie oficiálneho otvorenia priestorov CVČ. V šk. roku 2008/2009 bolo do 55 záujmových útvarov zapísaných 807 detí. Z CVČ sa nám na hodových slávnostiach predstavili deti pod vedením Mgr. Márii Mikundovej, Mgr. Boženy Kekelyovej a Mgr. Alexandry Buriovej.
FS z Kysuckého Lieskovca oslavuje tento rok 40. výročie svojho založenia. Za toto obdobie sa zúčastnila takmer všetkých kultúrno –spoločenských akcií v obci a tiež ju reprezentuje v blízkom i vzdialenejšom okolí. Napr. FF v Ochodnici, Žilinské slávnosti, Skanzen vo Vychylovke, v Budatínskom zámku, v Martine, v Modre, v Pezinku...
Pri príležitosti tohto výročia starosta obce poďakoval prítomným členom za kultúrny prínos FS pre obec a za udržiavanie folklórných tradícií ďakovným listom a zápisom do Pamätnej knihy obce. Večer sa hodová dico- tanečná párty z dôvodu nepriaznivého počasia z ihriska presťahovala do kultúrneho domu. Jej bohatá účasť svedčí o dobrom mene aj tradícií našich obecných osláv.
Nedeľnajší program 19. júla začal ráno slávnostným sprievodom z kultúrneho domu do kostola. Na čele sprievodu členovia dobrovoľného hasičského zboru /DHZ/ niesli sochu Panny Márie, nasledovali deti a členovia FS v kroji s obetnými darmi za nimi DH Lieskovanka.
Slávnostná svätá omša pri príležitosti patrónov miestneho kostola svätého Svorada a Benedikta mala začiatok o 8.00 hodine. Po omši starosta obce vdp. farárovi v mene svojom i v mene všetkých farníkov poďakoval a odovzdal upomienkový darček s kyticou. O 9.30 hod. na futbaovom štadióne – zahájenie športového dňa. Z príležitosti 60. tého výročia založenia futbalu sa uskutočnil futbalový turnaj bývalých hráčov – intrnacionálov z Kysuckého Lieskovca, Krásna nad Kysucou, Dolného Hričova. Po vzájomných zápasoch boli ocenení pamätným listom, symbolickým dresom a zápisom do Pamätnej knihy obce. Ceny odovzdal starosta obce a zároveň prezident futbalového oddielu Ing. Štefan Mrenka. Turnaj starých pánov vyhrali domáci internacionalisti z Kysuckého Lieskovca, keď najskôr remizovali s Krásnom nad Kysucou 2:2 a vyhrali s Dolným Hričovom 5:1. Zápas Dolný Hričov – Krásno nad Kysucou skončil víťazstvom Dolného Hričova 6:2.
Z dôvodu nepriaznivého počasia žiaci odohrali len jeden zápas medzi Kysuckým Lieskovcom a Krásnom nad Kysucou s výsledkom 3:0 pre domácich. Zápas FK REaMOS A mužstva s Kinexom Bytča skončil remízou 3:3. Vyhlasená súťaž pre mužov aj ženy – kopanie jedenástok sa skončila víťazstvom a výhrou 100€ pre domáceho Milana Ondreáša. Prihlásených bolo 43 uchádzačov.
Pre mladších účastníkov tohto popoludnia boli pripravené športové hry a súťaže pre deti. Za výkon dostal každý diplom, sladkosti aj darček.

Nahlasovanie porúch
Poruchy osvetlenia Poruchy obecného rozhlasu
Tlačivá na stiahnutie
Oznámenie verejného funkcionára

sport

radio

radio

April 2024
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 1 2 3 4 5
Big calendar |
Survey ...